Podologie

Podologie is een therapie die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetklachten en stoornissen in de voet. Ook klachten aan het houding en bewegingsapparaat die door voetklachten worden veroorzaakt kunnen worden behandelt.

De behandeling bestaat uit corrigerende en of beschermende technieken zoals: podologische correctie-inlegzolenorthesesschoenaanpassingen.

70% van de bevolking krijgt te maken met voetklachten. Veel mensen nemen deze klachten voor lief. Vaak ontstaan hierdoor slepende klachten aan enkel, knie, heup, rug of nek. Tegen dit soort klachten is podologie een doeltreffende therapie.

Sportpodologie

Sportpodologie is een therapie die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetklachten in de voet tijdens of na het sporten. Sporten is belangrijk voor ons lichaam maar soms kan het sporten gepaard gaan met blessures, soms langdurig en/of terugkerend.

De blessures doen zich vaak voor in heup, rug, knie en enkel. Veel sporters zijn zich er niet van bewust dat dit wordt veroorzaakt door een afwijkende voetstand, looppatroon, houding of verkeerd schoeisel. Klachten die vaak voorkomen bij sporters zijn:

Registerpodoloog

Een Registerpodoloog is een erkende paramedische voetspecialist. De Registerpodoloog herkent en behandelt voetgerelateerde aandoeningen in het houding- en bewegingsapparaat. Patiënten met voet en houdingsklachten van algemene aard en in verband met reuma, diabetes mellitus en perifere neuropathie behoren tot de doelgroep.

Ik werk samen met andere disciplines in de zorg en stel daarbij de patiënt centraal. De behandeling heft de klachten op of voorkomt ergere klachten.